Hlavní obsah

Při střelbě na teroristy v Londýně vypálili policisté 50 ran, zranili i civilistu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Osm policistů, kteří stříleli na trojici útočníků v Londýně, zranilo i jednoho civilistu. Jeho poranění nejsou vážná. Informovala o tom britská BBC.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Policisté zajišťují důkazy u Londýnského mostu

Článek

Během policejní operace, při níž byli teroristé zastřeleni a která byla zahájena pouhých osm minut od nahlášení útoku, byl podle zástupce policejního komisaře Marka Rowleye zraněn i jeden civilista. Záchranáři jej převezli do nemocnice. Informace vyšla najevo při zjišťování totožnosti obětí a zraněných, což podle Rowleye bude ještě nějakou dobu trvat.

Rowley rovněž uvedl, že osm policistů během akce proti teroristům vystřílelo 50 ran. Je to podle něj „bezprecedentní počet“. Použití takto vysokého množství munice by měla vyšetřit inspekce, Rowley však uvedl, že policisté čelili „kritické“ situaci. Podle svých slov policisty považuje za velmi statečné, když se postavili potenciálnímu sebevražednému útočníkovi.

Foto: Kevin Dunne, ČTK/AP

Dodávka, kterou teroristé najížděli do lidí.

BBC poznamenala, že britská policie není běžně ozbrojena střelnými zbraněmi a že policisté střílejí jen v případě bezprostřední hrozby, a to za použití co nejmenšího počtu ran.

Policisté jsou přesvědčeni, že útočila trojice mužů, které později zastřelila. Předmětem vyšetřování je nyní zjišťování, zda se na přípravě útoku podílelo více lidí.

Jednou z obětí útoku je kanadský občan a druhou Francouz. Mezi zraněnými je sedm jeho krajanů, jeden Australan, dva Novozélanďané a jeden Němec. České ministerstvo zahraničí sdělilo, že zatím nemůže vyloučit, že by mezi zraněnými byli i Češi. Identifikace mrtvých a zraněných stále neskončila.

V kritickém stavu zůstává nadále 21 lidí, oznámily zdravotnické úřady.

Reklama

Výběr článků

Načítám