Hlavní obsah

Atentátník z Manchesteru se měl Britům mstít za ubodaného kamaráda

– Manchester

Sebevražedný atentátník Salman Abedi, který se v pondělí odpálil na koncertě v Manchesteru, se chtěl pomstít za vraždu kamaráda, jenž byl rovněž libyjského původu. Abdula Wahaba Hafidaha před rokem v Manchesteru ubodala skupina mladíků a Abedi se s tím podle jeho známého nikdy nevyrovnal. Ve čtvrtek o tom s odkazem na přítele rodiny atentátníka informovala agentura AFP.

Foto: Repro Daily Mail

Článek

„Ten incident mezi mladými Libyjci v Manchesteru rozdmýchal vztek a agresi. Zejména v Salmanovi. Dal najevo touhu pomstít se. Podařilo se nám uklidnit mladé, kteří se cítili napadeni jakožto muslimové, zdá se ale, že Salman na tu událost nezapomněl,“ cituje AFP svůj zdroj. „Osobně jsem s ním mluvil a snažil se ho přesvědčit, že šlo jen o kriminální čin,“ dodal.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Panika po výbuchu na koncertu Ariany Grande v ManchesteruVideo: Reuters

Podle britských médií 18letého Abdula Wahaba Hafidaha nejdřív pronásledovala a poté zabila skupina mladíků. Obviněno jich bylo třináct. Nejmladšímu je čtrnáct, nejstaršímu dvacet let. Proces s nimi stále běží.

Tvrzení rodinného přítele ale může být jen spekulace. Abediova sestra již dříve řekla novinářům, že se její bratr toužil pomstít za děti zabité v Sýrii.

Abedi se odpálil v pondělí v noci v Manchesterské aréně po koncertu americké zpěvačky Ariany Grande, který navštívilo 18 tisíc převážně mladých lidí. Zabil 22 z nich, včetně osmileté dívky, a desítky dalších zranil. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám