Hlavní obsah

Posílené hlídky a míň lidí v ulicích, vylíčil dění po útoku Slovák žijící v Manchesteru

Novinky, Petr Jemelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manchester

Chaos, ale i rychlá reakce bezpečnostních složek, tak popsal Novinkám dění po útoku v Manchesteru Slovák, který ve městě žije. Sebevražedný útok se odehrál v pondělí večer v hale, kde měla vystoupení zpěvačka Ariana Grande. Zemřelo 22 lidí.

Foto: Andrew Yates, Reuters

Okolí koncertní síně zůstává uzavřeno

Článek

„Propukla panika, jak lidé začali z místa utíkat. Během patnácti minut byla celá oblast uzavřena. Přijeli policajti, sanitky a ve vzduchu létaly helikoptéry,“ řekl Novinkám pan Rudolf (příjmení si nepřál uvést), který v Manchesteru žije už dva roky.

„Kolega, který po útoku procházel kolem místa útoku, zahlédl uprostřed křižovatky odstavené černé auto značky Audi. Kolem něj bylo plno policistů se psy,“ uvedl dále Rudolf.

Uzavřená oblast

S mimořádnými bezpečnostními opatřeními i omezením zejména v městské hromadné dopravě se musejí obyvatelé a návštěvníci Manchesteru smířit i v úterý.

„Je to tam stále. Ta oblast (v okolí koncertní haly – pozn. red.) je uzavřena. Nedostane se tam nikdo, ani auta, ani civilisté. V okruhu asi kilometru jsou uzavřeny příjezdové cesty,“ řekl Rudolf Novinkám.

Foto: Peter Byrne, ČTK/AP

Záchranáři a policie zasahují na místě útoku.

Posílené policejní hlídky jsou však podle něj vidět po celém městě. Naopak lidí je v ulicích méně. „Je tu docela klid. Na to, že je všední den,“ dodal Slovák.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ranní záběry z místa činu v ManchesteruVideo: Reuters

Ti, kdo už do práce či školy přece jen vyrazili, podle něj zachovávají klid, strachem se nenechali paralyzovat.

Mrtvých je 22, zraněných 59

K útoku sebevražedného atentátníka došlo v pondělí krátce před půlnocí SELČ v koncertní hale po vystoupení americké zpěvačky Ariany Grande. [celá zpráva]

Dvaadvacet lidí přišlo o život a 59 utrpělo zranění. Řada lidí, převážně teenagerů, zůstává nezvěstných. Policie incident vyšetřuje jako teroristický útok.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám