Hlavní obsah

Konec hledání. Děsivá bilance pádu laviny na hotel: 29 mrtvých, 11 lidí přežilo

Pescara

Záchranáři objevili v noci na čtvrtek těla posledních obětí pádu laviny, která minulou středu zasáhla hotel Rigopiano, nacházející se na úpatí pohoří Gran Sasso ve střední Itálii. Konečný počet mrtvých je tak 29, uvedla agentura AP s odvoláním na čtvrteční prohlášení hasičů. Podle italské televize RAI tím záchranná operace skončila.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po obětech u hotelu Rigopiano končí, poslední tělo bylo nalezenoVideo: Reuters

 
Článek

Desetitisíce tun sněhu zavalily hotel Rigopiano minulou středu pozdě odpoledne. Neštěstí přežilo jedenáct lidí. Dvě osoby si zachránily život díky tomu, že v okamžiku pádu laviny byly před hotelem. Dalších devět vyprostili záchranáři z trosek.

Obětí je nakonec 29. Je mezi nimi i vlastník hotelu Roberto Del Rosso, uvedl ve středu list Il Pescara.

Foto: Reuters

Sníh třípatrový hotel zasypal až po střechu.

V hotelu před pár měsíci bydleli v rámci přípravy i fotbalisté pescarského týmu, který hraje Sérii A, kde je aktuálně poslední. Trenér týmu Massimo Oddo přiznal, že majitel byl jeho přítel:

„Ještě před pár měsíci jsi mi s velkým entusiasmem ukazoval veškeré nové práce, které byly udělány, aby byl tento skvělý ráj ještě fantastičtější. Teď tam není nic, jen smrt a destrukce, noční můra, kterou nám zanechala příroda. Odpočívej v pokoji.“

Lavina zasáhla hotel minulou středu krátce po zemětřesení v oblasti Abruzzo, kde stavba stojí. Střední Itálie v té době zápolila se sněhovou kalamitou.

Italský premiér Paolo Gentiloni tuto středu uvedl, že první reakce záchranářů přišla se zpožděním a úřady se dopustily chyb, varoval ale před ukvapeným hledáním „obětního beránka”. Zdůraznil, že pravdu ukáže až pečlivé vyšetřování.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám