Hlavní obsah

Bulhar, který měl skopnout ze schodů ženu v Berlíně, se ukrýval ve Francii

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie o víkendu dopadla muže, který je podezřelý z toho, že na schodišti stanice metra Hermannstrasse v Berlíně brutálně zezadu skopl ženu. Napadení, které zachytila bezpečnostní kamera v podchodu, se rychle rozšířilo po internetu a německou veřejností otřáslo. Zatčený muž je Bulhar. Po útoku odjel do Francie a zatčen byl okamžitě po návratu do německé metropole. Poznal ho totiž řidič autobusu.

BEZ KOMENTÁŘE: Útok v berlínském metru zaznamenala bezpečnostní kameraVideo: Neukölln CCTV

 
Článek

Incident se udál 27. října v noci. Kamera natočila ženu, která scházela po schodech do metra. V tom se za ní objevila skupina mladíků. První z nich ženu chvíli pozoroval a pak ji bez varování skopl dolů. Když uviděl, že dopadla až dolů obličejem napřed, otočil se, potáhl z cigarety a odešel.

Vrcholem bylo chování posledního muže ze skupiny, po němž se šokovaná žena stačila ohlédnout. Muž se na ni podíval a před jejím zrakem pomalu sebral pivo, které zůstalo ležet na schodech, a zvolna odešel.

Žena měla zlomenou ruku.

Myslel si, že vzduch je čistý

Napadení německou veřejnost šokovalo a ihned se vynořily spekulace, že jde o arabské přistěhovalce, kterým se nelíbilo, že žena nebyla zahalená. To se nepotvrdilo.

Podezřelý z brutálního útoku je 27letý otec tří dětí původem z Bulharska Světoslav Stojkov.

Zatkli ho v sobotu na autobusovém nádraží v Berlíně, kam se právě vrátil. Jakmile se totiž rozšířilo video z napadení, rozhodl se s rodinou ukrýt u příbuzných ve francouzské Nice. Nyní měl zřejmě pocit, že už ho nikdo nepozná, a může se do Německa vrátit. Jenomže ho poznal hned řidič dálkového autobusu, jímž cestoval. Také on je Bulhar, a tak zapředl s krajanem řeč. Po nějaké chvíli si uvědomil, o koho asi jde, a zalarmoval policii. Ta na Stojkova čekala přímo u autobusu.

Bulhar při zatýkání nekladl odpor a němečtí žalobci na něj uvalili vazbu. Zatím nepotvrdili, zda se přiznal. Sdělovací prostředky ale uvedly, že Stojkov má v Bulharsku pestrou kriminální minulost.

Za těžké ublížení na zdraví mu v Německu hrozí trest v délce šest měsíců až deset roků.

Také ostatní muži na videu jsou údajně Bulhaři. Nejméně jeden z nich byl rovněž zadržen.

Reklama

Výběr článků

Načítám