Hlavní obsah

Střechu fakulty univerzity v Košicích zničily plameny, škoda je 80 miliónů

– Košice • Aktualizováno
Právo, ivi

Rozsáhlý požár v pátek večer zcela zničil střechu budovy Přírodovědecké fakulty Univerzity Pavla Jozefa Šafaříka v Košicích. Celkové škody se odhadují na tři milióny eur (přes 80 miliónů Kč).

BEZ KOMENTÁŘE: Budovu univerzity v Košicích zasáhl požár (video je bez zvuku)Video: TV JOJ

 
Článek

V sobotu ráno vyjížděli hasiči k budově opět, protože na některých místech se požár znovu rozhořel. V budově jsou chemické laboratoře. Hasiči proto požádali o součinnost kontrolní chemickou laboratoř civilní ochrany.

K požáru došlo v pátek na střeše a zasáhl všechny čtyři části rozsáhlé budovy. [celá zpráva]

Jedna z částí střechy se zcela propadla. TV Markíza uvedla, že požár se rozhořel na střeše ústavu chemických věd, kterou před sedmi lety zrekonstruovali.

Miroslav Kovaľ z operačního střediska košických hasičů agentuře SITA řekl, že shořela střecha a oheň poškodil i část budovy. „Na místě zasahovalo třicet hasičů a 12 kusů techniky. Zásah trval šest hodin a byl ukončen kolem půlnoci,“ uvedl Kovaľ. Při požáru nebyl nikdo zraněn. Z budovy bylo evakuováno několik osob.

Příčina požáru je ve stadiu vyšetřování. V sobotu začala budovu zkoumat skupina expertů a případem se zabývá i policie. Mluvčí univerzity Mária Hrehová v sobotu agentuře SITA potvrdila, že shořela celá střecha. Ke škodám uvnitř budovy se zatím nevyjádřila.

Na místo dorazil i ministr financí Peter Kažimír. „Na zasedání vlády příští středu budu navrhovat, aby byly vyčleněny prostředky na okamžité zahájení rekonstrukčních prací,“ uvedl ministr.

Reklama

Výběr článků

Načítám