Hlavní obsah

Do Maďarska nepřiletí bez kontroly ani pták, tvrdí Orbán a oznámil další plot

– Budapešť
Právo, Ivan Vilček

Maďarsko se rozhodlo postavit na maďarsko-srbské hranici další plot. V pátek to oznámil maďarský premiér Viktor Orbán. Zdůraznil, že je potřeba hranici lépe zabezpečit.

Foto: MTI

Bezpečnostní plot na srbsko-maďarské hranici

Článek

„Na hranicích postavíme další plot s využitím nejmodernějších technických prostředků,“ uvedl v pátek maďarský premiér Viktor Orbán v pořadu 180 minut rozhlasové stanice Rádió Kossuth.

„V plném proudu jsou technické přípravy na výstavbu dalšího plotu, který bude schopen zadržet i stovky tisíc lidí. V případě změny politiky Turecka se musíme připravit i na tuto možnost,“ konstatoval Orbán. Od loňska chrání hranice bariéra ze žiletkového drátu a asi dva metry vysoký plot, který země vybudovala kvůli masivní migrační vlně.

Maďarsko také přijme 3000 nových policistů k ochraně svých jižních hranic. „Do Maďarska nepřiletí bez kontroly ani pták. Hranice není možné chránit květinami a plyšovými hračkami. Hranice je nutné chránit plotem, policisty, vojáky a zbraněmi,“ zdůraznil předseda maďarské vlády.

Orbán je přesvědčen, že terorismus se v Evropě objevil proto, že na kontinent přišlo bez kontroly několik stovek tisíc migrantů ze zemí, v nichž lidé považují Západ za nepřítele.

Reklama

Výběr článků

Načítám