Hlavní obsah

Ruská policie v Petrohradě a Moskvě likvidovala údajné extremisty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva/Petrohrad
Aktualizováno

Čtyři muže podezřelé z napojení na islámské radikály ze severního Kavkazu zabilo v obytném domě v Petrohradě komando ruské tajné služby. Operaci, podle očitých svědků doprovázely výbuchy a střelba z automatických zbraní. U Moskvy pak dvojice útočníků, pocházejících ze Střední Asie, zranila dva policisty. Oba útočníci byli zastřeleni.

Foto: Ilya Davlyatchin/Interpress, Reuters

Ruští policisté před domem podezřelých v Petrohradě

Článek

Akce kontrarozvědky FSB v druhém největším ruském městě je neobvyklá, protože zásahy proti kavkazským povstalcům se odehrávají téměř výhradně v Dagestánu, Ingušsku nebo Čečensku na severním předhůří Kavkazu.

Těžkooděnci při operaci v Petrohradě ani nevyklidili šestnáctipatrový dům, kde se údajní teroristé ukrývali, akci na místě sledovali i novináři.

Na severovýchodním okraji Moskvy pak podle sdělení policie dva muži zaútočili pistolemi a sekyrami na post dopravní policie a dva policisty zranili. Jeden útočník byl na místě zabit, druhý zahynul při zatýkání, když kladl policistům odpor.

Pachatelé útoku podle ruských vyšetřovatelů pocházeli z některé ze zemí Střední Asie. V okolí hlavního města byly policejní jednotky uvedeny do stavu zvýšené pohotovosti.

Reklama

Výběr článků

Načítám