Hlavní obsah

Likvidace nevybuchlých pum uzavřela dálnici přes Brennerský průsmyk

Kvůli likvidaci dvou leteckých pum z druhé světové války byla v neděli ráno uzavřena dálnice A22 na italské straně Brennerského průsmyku. Uzavírka komplikuje dopravu při cestě do Itálie.

Foto: Dominic Ebenbichler, Reuters

Přechod v Brennerském průsmyku mezi Itálií a Rakouskem.

Článek

Policie uzavřela dálnici mezi Sterzingem a Brixenem v neděli sedm hodin. Ve stejnou dobu bude uzavřena i silnice nižší třídy, která vede podél dálnice, a nepojedou ani vlaky z Innsbrucku přes Brennerský průsmyk do Bolzana. Provoz by mohl být obnoven kolem půl jedenácté.

První letecká puma poblíž dálnice byla nalezena koncem května při stavbě vodovodu, před týdnem nalezli dělníci v její blízkosti druhou nálož. Každá z nich váží zhruba 900 kilogramů. Do oblasti je svrhly americké bombardéry při boji proti nacistickému Německu.

Uzavírka brennerské dálnice může ještě víc zkomplikovat cestu do Itálie o prvním prázdninovém víkendu. Už před jejím vyhlášením varoval ÖAMTC před tvorbou kolon na rakouské dálnici A13 z Innsbrucku do Brennerského průsmyku i na italské dálnici A22 z průsmyku dál na jih. Tato spojnice patří mezi hlavní silniční tahy ze střední Evropy do Itálie.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám