Hlavní obsah

Český náklaďák v Rakousku naboural do autobusu s dětmi, několik jich zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň
Aktualizováno

Český řidič malého nákladního vozu se v Rakousku zatím z nezjištěných příčin srazil s protijedoucím autobusem se školáky. Zraněno bylo podle listu Kleine Zeitung pět lidí - tři děti, řidič autobusu a učitelka. Stav učitelky je velmi vážný, do nemocnice ji transportoval vrtulník.

Foto: Heinz-peter Bader, Reuters

Rakouská policie. Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala nedaleko štýrského Schladmingu. Oba vozy se podle zveřejněných snímků nesrazily čelně, část nástavby nákladového prostoru ale pronikla karoserií autobusu, kde na hrudi těžce zranila učitelku.

Záchranáři ženu uvedli do umělého spánku a letecky ji dopravili do nemocnice v Salcburku.

Policie uvedla, že podle předběžných zjištění se na korbě vozu uvolnily převážené hliníkové profily tak, že přesahovaly do protějšího jízdního pruhu.

"Jeden hliníkový profil pronikl na straně řidiče čelním sklem autobusu a probodl učitelku v oblasti hrudi," uvedl Michael Lammer z policejní inspekce ve

Děti utrpěly jen lehká zranění a Čech vyvázl zcela bez újmy. O školáky po nehodě kvůli prodělanému traumatu pečoval krizový tým.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám