Hlavní obsah

Migranti se chovají logicky, krizi nezpůsobili oni, ale politici, řekl v Německu Klaus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Současnou migrační krizi nezpůsobili migranti, ale politici, kteří je do Evropy pozvali. Při prezentaci německého překladu knihy Stěhování národů s.r.o., kterou napsal spolu s Jiřím Weiglem, to v pátek podle agentury DPA v Berlíně řekl bývalý prezident Václav Klaus. Za jednoho z hlavních viníků současné situace označili německou kancléřku Angelu Merkelovou.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Bývalý prezident Václav Klaus

Článek

„Dnešní masivní migrační vlnu nezpůsobili migranti. Ti se chovají logicky. Vyslyšeli volání Evropy a následovali je. To je vše. Můžeme za ni my. My všichni,” citovala Klause DPA.

Ne všichni podle českého exprezidenta migranty do Evropy zvali, ale všichni jsou zodpovědní za politickou reprezentaci, kterou si zvolili.

Zastavit migrační vlnu, kterou vyvolala „nezodpovědná evropská politika s Angelou Merkelovou v čele”, není podle Klause technickým, ani úředním, ale politickým úkolem. Ve své „sice malé, ale politicky velmi nekorektní” knize Klaus současnou uprchlickou krizi přirovnává ke stěhování národů, „které před 1500 lety zničilo antický Řím”.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám