Hlavní obsah

V Německu prošetřují 180 osob kvůli vazbám na teroristy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německo v současné době prošetřuje asi 180 lidí v souvislosti s válkou v Sýrii a možným napojením na některou z teroristických skupin. Na tiskové konferenci v Berlíně to v pátek podle agentury Reuters řekl mluvčí německého ministerstva spravedlnosti. Zpráva přichází den poté, co německá policie pozatýkala tři Syřany, kteří plánovali teroristické útoky v Düsseldorfu. V pátek pak vyšlo najevo, že se mělo na chystaných atentátech podílet hned deset lidí.

Foto: Uli Deck, ČTK/AP

Podezřelého z terorismu přivádějí 2. června v Karlsruhe před soud.

Článek

Síť teroristických buněk v Německu je ale podle vyšetřovatelů mnohem širší.

„Generální prokurátor vede 120 vyšetřování, která se týkají více než 180 lidí, v souvislosti s občanskou válkou v Sýrii a možným členstvím nebo podporou pro teroristickou organizaci,” řekl mluvčí bez dalších podrobností.

Německá policie ve čtvrtek zatkla trojici Syřanů, kteří byli zřejmě napojeni na radikální organizaci Islámský stát (IS). Podezřívá je, že plánovali teroristický útok v Düsseldorfu na západě Německa. Čtvrtý muž, který se měl na akci podílet, je nyní ve vazbě ve Francii.[celá zpráva]

Mluvčí ministra vnitra uvedl, že je příliš brzo na to, aby se dalo určit, jak velká byla hrozba, ale dodal, že nebezpečí útoku zůstává v Německu vysoké.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám