Hlavní obsah

Němci zmařili teroristické útoky v Düsseldorfu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Düsseldorfu
Aktualizováno

Islámský stát vyslal do Německa čtyři Syřany, kteří dostali za úkol spáchat teroristické útoky v Düsseldorfu na západě Německa. Bezpečnostní složky ale jejich plány odhalily a stačily podezřelé pozatýkat dřív, než Syřané stačili komukoliv ublížit. S odvoláním na své zdroje o tom informoval server Spiegel Online. Přidal i podrobnosti z přípravy útoku.

Foto: Hannibal Hanschke, Reuters

Německá zásahová jednotka. Ilustrační foto

Článek

První se měl stát na Starém náměstí v Düsseldorfu, další dva byly plánovány v ulici Heinrich-Heine-Allee, kde se měli odpálit dva sebevražední atentátníci. Zbylá dvojice teroristů měla na civilisty útočit blíže nespecifikovaným způsobem.

Podezřelí byli zadrženi ve čtvrtek v Severním Porýní-Vestfálsku, Bádensku-Württembersku a jedné z východních spolkových zemí, napsal Spiegel s odvoláním na německého státního zástupce Petera Franka.

Čtvrtý podezřelý už je delší dobu ve vazbě ve Francii. Do rukou mužů zákona se vydal sám, po teroristických útocích v Bruselu. A právě on vyzradil plán svých kompliců zaútočit v Düsseldorfu.

O zmařeném útoku informoval server Spiegel Online.

Dva ze zatčených se údajně dostali do Německa přes Turecko a takzvanou balkánskou cestu mezi uprchlíky. Další ze zatčených je v Německu od roku 2014 a dříve působil jako expert na výbušniny teroristické fronty an-Nusra.

Související téma:

Foto: ČTK/AP

Bojovníci Islámského státu v Sýrii. Ilustrační foto

Všechny čtyři zadržené muže teď čeká obvinění z přípravy teroristického útoku a spolčení se zahraniční teroristickou organizací.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám