Hlavní obsah

Bydlím v teroristickém domě, upsal se žák ve slohu. Rodinu hned vyslýchala policie

– Londýn

Rodinu desetiletého chlapce z města Accrington v hrabství Lancastershire vyslýchala policie kvůli tomu, že dítě chybovalo v hodině angličtiny. Chlapec ve slohu napsal, že bydlí v „teroristickém domě”, chtěl ovšem napsat, že bydlí v „řadovém domě”, informoval server Daily Mail.

Foto: Profimedia.cz

Chlapec udělal chybu ve slohu. Ilustrační foto

Článek

Obě slova jsou v angličtině podobná. Muslimský chlapec chtěl napsat, že žije v „terraced house”, ale napsal, že žije v „terrorist house” Obě slova mají podobnou výslovnost.

Učitelka to nenechala jen tak a do onoho řadového domu následně přišla policie, vyslýchala rodiče a prohlížela jim počítač.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Rodina požaduje omluvu. „Jestli se škola má o něco zajímat, tak jedině o to, že neumí správně hláskovat,” řekl podle BBC jeden z členů rodiny.

Škola míní, že nepochybila, protože učitelé mají nařízeno hlásit cokoliv podezřelého. Má se tím zabránit tomu, aby se mladí lidé radikalizovali.

Proti tomuto nařízení ale vystupují v zemi muslimové. „Na děti je pohlíženo spíš jako na bezpečnostní riziko než jako na studenty,” uvedl tajemník britské muslimské rady. Dodal, že ví nejméně o deseti podobných případech.

Policie se hájí tím, že do domu rodiny přišla pořádková policie, a nikoliv protiteroristická jednotka.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám