Hlavní obsah

Němci loni vyhostili 21 tisíc neúspěšných žadatelů o azyl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Německo loni opustilo 58 tisíc cizinců. Z tohoto počtu bylo 21 tisíc neúspěšných žadatelů o azyl. Dalších 37 tisíc běženců opustilo zemi dobrovolně, napsal web německého deníku Die Welt s odkazem na nejnovější statistiky spolkového ministerstva vnitra. Proti roku 2014 je to dvojnásobek, tehdy bylo ze země repatriováno 10 884 lidí.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Migranti na berlínském sociálním úřadě.

Článek

Z počtu 37 220 migrantů, kteří loni opustili Německo dobrovolně, bylo 90 procent Albánců, obyvatel Kosova, Srbska a dalších zemí ze západního Balkánu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nejvíce migrantů bylo deportováno ze severního Porýní-Vestfálska (4395),  následovalo Bavorsko (4195), Hesensko (2651) a Bádensko-Württembersko (2431), napsal Die Welt.

Podle aktuálních údajů zůstává v Německu kolem 200 tisíc lidí, kteří by měli zemi opustit. Tři čtvrtiny z nich mají status "trpěných osob" a úřady se je v dohledné době nechystají vrátit do země původu. Většina těchto lidí nemá doklady a není proto možné zjistit, kam se vlastně mají vrátit.

Dalších 50 tisíc lidí už mělo odjet a hrozí jim nucená repatriace.

Související téma:

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Německo patří k zemím, kam míří nejvíce běženců. V roce 2015 dorazilo do země 1,1 miliónu migrantů, což je nejvyšší počet od konce druhé světové války. O azyl požádalo 477 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám