Hlavní obsah

Ubytovna místo bytu? Putování autobusu s migranty v Německu pokračuje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín
Aktualizováno

Většina běženců, které Peter Dreier, okresní rada Landshutu, dopravil ve čtvrtek ke kancléřství v Berlíně, se vydala na cestu zpátky do Bavorska. Nenaplnila se totiž jejich očekávání, že jim úřady v německé metropoli nabídnou byty, uvedl deník Tagesspiegel.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Příjezd autobusu s migranty do BerlínaVideo: Reuters

 
Článek

Dreier vypravil autobus s migranty, aby zvýšil tlak na kancléřku Angelu Merkelovou a přiměl ji změnit přístup k uprchlické krizi. [celá zpráva]

Z jedenatřiceti uprchlíků, které Dreier dopravil do Berlína, chtějí v metropoli zůstat jen dva. Ostatní se rozhodli vrátit do Landshutu. Běženci uvedli, že jim představitelé okresu slíbili, že v Berlíně dostanou byty, vedení metropole jim však nabídlo pouze místa v ubytovnách podobného druhu, v jakých žijí v Bavorsku.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle Tagesspiegelu se běženci cítili podvedeni a zneužiti k Dreierovým politickým účelům.

Loni přišlo 1,1 miliónu lidí

Vypravením autobusu ke kancléřství prý chtěl docílit, aby kancléřka Angela Merkelová na vlastní kůži pocítila dopad uprchlické krize.

Foto: Profimedia.cz

Autobus s migranty vypravený z Bavorska

Do Německa loni přišlo zhruba 1,1 miliónu běženců. Většina z nich vstoupila do země přes rakousko-bavorskou hranici, v říjnu to bylo až 10 000 lidí denně.

V posledních měsících se počet příchozích snížil na zhruba 3000 denně a policie navíc denně vrací do Rakouska stovky lidí, kteří nechtěli v Německu žádat o azyl, ale pokračovat dál na sever.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám