Hlavní obsah

Dánsko bude migrantům zabavovat cennosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kodaň

Dánsko plánuje další kroky k omezení přílivu uprchlíků do země. Poté, co si v září zadalo inzerát do libanonských novin, jehož prostřednictvím běžence varovalo, aby se do Dánska nevydávali, zvažuje nyní Kodaň drastičtější krok: zabavování cenností uprchlíkům na hranicích. Podle listu The Washington Post je téměř jisté, že dánský parlament návrh schválí.

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix Denmark, Reuters

Dánští policisté kontrolují běžence u vlaku v Rodby.

Článek

Vláda návrh předložila minulý čtvrtek. Předpokládá, že by pohraniční stráž migrantům zabavovala cennosti, jejichž prostřednictvím by se následně alespoň částečně hradily náklady na jejich pobyt. Opatření se má vztahovat i na ty, kdo už na území Dánska jsou.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle ministerstva pro integraci menšin budou ale úřady zabavovat jen osobní věci, které mají větší cenu a migranti se bez nich obejdou. Například hodinky, mobily nebo předměty, k nimž mají migranti zvláštní citový vztah, Dánové zabavovat nebudou.

Vláda očekává, že zákon přijme parlament v lednu a v únoru norma vstoupí v platnost.

Povinnost platit za svůj pobyt v Dánsku už nyní platí pro ty, kdo k tomu mají dostatečné prostředky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám