Hlavní obsah

Do mateřské školy v Paříži vtrhl muž a pobodal učitele. Vykřikoval hesla o IS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Do mateřské školy v Aubervilleiers na pařížském předměstí Saint-Denis vtrhl zahalený muž s nožem v ruce a pobodal na krku jednoho z pedagogických pracovníků. Podle francouzských médií přitom křičel, že jedná ve jménu Islámského státu.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Policie před školkou v Aubervilliers

Článek

„Tohle je Daiš (Islámský stát). Berte to jako varování,“ křičel podle BBC muž, než zaútočil. V ruce při tom třímal řezák na krabice nebo nůžky, vypověděli svědci.

Muž po útoku uprchl a policie po něm pátrá. Do pronásledování se zapojila i protiteroristická jednotka pařížské policie.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Muž vtrhl do třídy neozbrojený, měl rukavice a masku, s sebou neměl žádnou zbraň a použil to, co našel na místě.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Policie před školkou v Aubervilliers

Učitel není vážně zraněn.

Právě na předměstí Saint-Denis se skrýval Abdelhamid Abaaoud, mozek teroristických útoků, při nichž džihádisté Islámského státu 13. listopadu v Paříži povraždili 130 lidí a na 350 dalších zranili. Policisté jej ale vypátrali a zlikvidovali.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám