Hlavní obsah

Útočník, který ve švédské škole zabil mečem dva lidi, je po smrti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm
Aktualizováno

Dva lidi zabil a dva další zranil maskovaný 21letý muž, který ve čtvrtek ve škole ve městě Trollhättan na západě Švédska zaútočil s mečem. Přivolaná policie útočníka postřelila. Ten později podlehl střelným zraněním. Šlo o místního obyvatele.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie po útoku evakuovala školu ve švédském TrollhättanuVideo: Reuters

 
Článek

Útočník pobodal dva školáky ve věku 11 a 15 let a dva učitele. Jeden z učitelů zemřel na místě a jeden z žáků po převozu do nemocnice.

„Přijali jsme kolem desáté tísňové volání, že asi dvacetiletý muž vešel do školy, který nesl v ruce zbraň připomínající nůž a napadá žáky i dospělé ve škole,” uvedl mluvčí policie Thomas Fuxborg.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Byl jsem ve třídě, když telefonovala sestra jedné spolužačky, že ve škole je vrah. Zamkli jsme dveře, jenže náš učitel byl pořád na chodbě. Chtěli jsme ho varovat, a tak několik z nás vyšlo ven. Pak jsem toho vraha uviděl, měl na sobě masku a v ruce meč. Náš učitel byl pobodán,” popsal incident jeden ze žáků.

„Ten vrah mě začal honit, utekl jsem do jiné třídy. Kdybych neutekl, zavraždil by mě,” dodal.

Útočník podlehl zraněním

Když policisté dorazili na místo, našli ležet jednoho zraněného u vchodu do školy a zabitého uvnitř. V druhém patře našli dva zraněné.

Zlikvidovali i útočníka. „Vypálili jsme dvě rány, z nichž jedna zasáhla a zneškodnila útočníka, takže jsme ho mohli zatknout,” řekl Fuxborg.

„Je vážně zraněn a podstupuje operaci,” uvedl později mluvčí městské nemocnice. Nakonec útočník vážným zraněním podlehl.

Motiv útoku zatím není znám. Podle policejního mluvčího Thomase Fuxborga měl u sebe útočník více zbraní. Byl oděn v černém a na hlavě mě přilbu, zřejmě druhoválečnou nacistickou. Šlo o místního obyvatele.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Policie doplnila, že škola byla evakuována a na místě panoval zmatek.

Podle serveru Local navštěvuje školu v Trollhättanu okolo 400 dětí ve věku šest až patnáct let.

Trollhättan je průmyslové město na západě Švédska. Nachází se zhruba 75 kilometrů od Göteborgu, druhého největšího města v zemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám