Hlavní obsah

Několik stovek migrantů se opět pokusilo zdolat eurotunel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Stovky nelegálních imigrantů se v noci na pátek snažily proniknout z Francie do Británie tunelem pod Lamanšským průlivem. Policejní zdroje hovoří o několika stovkách zmařených pokusů, přičemž mnozí běženci se o to pokoušeli několikrát.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Migranti v Calais hromadně přelézají plotVideo: Reuters

 
Článek

Francouzská policie v noci zatkla několik desítek uprchlíků. Kolem 1:00 hod. byli všichni zadrženi a situace v eurotunelu se uklidnila.

Poslední týden zažívá eurotunel v Calais nápor migrantů především v noci. [celá zpráva]

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Podle odhadů čeká v přístavním městě až 5000 migrantů na příležitost dostat se do Velké Británie. "Dorazily posily, ale tlak migrantů stále trvá. Je stále těžké to zvládat," řekl  jeden z více než 400 policistů, kteří tunel "brání".

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Policista drží migranta, který se pokusil překonat ochranný plot u Eurotunelu.

Britský premiér David Cameron žádá vyčlenit více peněz na zabezpečení tunelu pod Lamanšským průlivem a zpřísněním imigračního zákonodárství. Běžence, kteří se snaží proniknout z Francie do Británie, chce ze země bez milosti odsunout.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Migranti u Eurotunelu

Běženci už dříve využívali k útěku do Británie místní přístav, ale ten úřady začátkem června obehnaly vysokým plotem s ostnatým drátem a různými zátarasy.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Migranti u Eurotunelu

Okolí ústí tunelu, kterým se z Calais do Folkestonu přepravují kamióny na vlakových soupravách a kterým jezdí z Paříže do Londýna osobní rychlovlaky, je také oploceno, ale je těžké místo uhlídat vzhledem k jeho velikosti. Oblast terminálu o rozloze 650 hektarů má plot o délce 28 kilometrů.

Reklama

Výběr článků

Načítám