Hlavní obsah

Ukrajina obviňuje Rusko z dalších dodávek zbraní separatistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev
Aktualizováno

Dvanáct obrněných transportérů BMP a 54 nákladních automobilů s municí překročilo pohraniční přechod Izvaryno mezi Ukrajinou a Ruskem, uvedl v úterý mluvčí ukrajinské operace proti separatistům ATO Andrij Lysenko. Vojenská prokuratura podezřívá 72 pohraničníků z podpory separatistů.

Foto: Antonio Bronic, Reuters

Nákladní auta separatistů u Novoazovsku

Článek

„Navzdory vyhlášení příměří se nepřítel připravuje na aktivní boje. Podle operativních údajů přes hraniční přechod Izvarino v Luhanské oblasti vjelo na území Ukrajiny 12 BMP a 54 nákladních aut s municí,“ řekl plukovník podle Ukrajinske pravdy.

Dodal, že protivník pokračuje v provádění vzdušného průzkumu za pomoci bezpilotních letadel. Jedno bylo zachyceno u Mariupole. Dron o rozpětí čtyř metrů sestřelili pohraničníci kulometem.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V okolí Debalceva se stále ozývá střelbaVideo: Reuters

Tajemník pohraniční stráže Vasil Servjaťuk uvedl, že 72 pohraničníků je stíháno za dezerci a podporu separatistů. Podle něj o tom jsou důkazy. Už dříve bylo uvolněno 17 pohraničníků.

Ukrajina opakovaně obviňuje Rusko, že v kolonách s humanitární pomocí přiváží i munici a zbraně pro separatisty. Moskva se hájí, že vozidla kontrolují ukrajinští pohraničníci.

Reklama

Výběr článků

Načítám