Hlavní obsah

Putin pohrozil západním firmám v Rusku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruský prezident Vladimir Putin nevidí důvod, aby Moskva reagovala na novou vlnu sankcí ze strany Spojených států a Evropské unie. Současně ale upozornil, že pokud by se situace kolem sankcí dále vyvíjela, mohlo by to mít dopad na západní firmy působící v Rusku.

Foto: Alexei Druzhinin/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin.

Článek

„Pokud to bude pokračovat, pak samozřejmě budeme muset promyslet to, kdo a jak působí v klíčových sektorech ekonomiky Ruské federace, včetně energetiky,“ uvedl Putin. „Rádi bychom se k žádným opatřením neuchylovali. Doufám, že k tomu nedojde,“ doplnil.

Na ruském energetickém trhu mimo jiné působí americké koncerny Exxon Mobil, Chevron či britský BP.

USA a EU v pondělí oznámily rozšíření sankcí na další ruské politiky, podnikatele a firmy blízké Putinovi. Zatímco první vlna sankcí reagovala na ruskou anexi Krymu, druhá na údajné ruské vměšování do dění v dalších regionech na východní Ukrajině, kde sílí separatisté. [celá zpráva]

Související témata

Foto: Michael Klimentyev/RIA Novosti/Kremlin, Reuters

Ruský prezident Vladimir Putin

Foto: STRINGER, Reuters

Průvod demonstrantů v moskvě

„Co se týče druhého balíčku sankcí, u těch není vůbec jasné, s čím jsou spojené, protože neexistuje žádný řetěz příčiny a důsledku v souvislosti s tím, co se teď děje na Ukrajině a v Rusku,“ prohlásil ruský prezident a zopakoval, že na východní Ukrajině nejsou „ani ruští vojenští instruktoři, ani speciální jednotky a vojáci“, jak tvrdí Kyjev.

Reklama

Související články

Putin ocení vojáky z Krymu

Ruský prezident Vladimir Putin udělí státní vyznamenání některým ruským vojákům, kteří se podíleli na obsazení ukrajinského poloostrova Krym. Prezident to...

Výběr článků

Načítám