Hlavní obsah

Česko-slovensko-kurdský gang poslali v Británii do vězení za znásilňování nezletilých

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Londýnský soud Old Bailey ve čtvrtek odsoudil čtyři členy brutálního česko-slovensko-kurdského gangu, který znásilňoval nezletilé dívky a také je prodával. Jeho šéf, 18letý Zdeno Mirga zvaný Skinny byl poslán za mříže na 16,5 roku za organizaci dětské prostituce, osm znásilnění a čtyři sexuální kontakty s dětmi, uvedl list Peterborough Telegraph na svém webu. Jeho oběťmi byly dvě dívky.

Socha Spravedlnosti na soudu Old Bailey v Londýně

Článek

Nejvyšší trest 20 let vězení dostal 33letý Kurd Hassan Abdulla za čtyři znásilnění a tři případy sexuálního kontaktu s nezletilou. I jeho oběťmi byly dvě dívky.

Osmnáctiletý Renato Balog byl poslán za mříže na 12 let za pět znásilnění a tři sexuálně motivované útoky na tři různé dívky.

Sedmnáctiletý Jan Kandrac dostal trest v délce 5,5 roku vězení za znásilnění a dva případy osahávání téže dívky.

Odsouzen byl i čtrnáctiletý hoch kvůli sexu s dítětem, toho čeká šestiměsíční léčba.

Všichni odsouzení byli uznáni vinnými už v půlce ledna. Tehdy soud další tři souzené zprostil obvinění. [celá zpráva]

Gang byl neobyčejně brutální, zaměřoval se na dívky na okraji společnosti a sexuálně je týral. Hlavní obětí byla nedoslýchavá třináctiletá Češka. Zacházení s oběťmi šokovalo veřejnost. [celá zpráva]

Detektiv superintendant Gary Ridgway rozsudek uvítal: „Dnes se dostalo dívkám spravedlnosti. Ti, kteří je zneužívali, jsou za mřížemi. Jsem spokojen s vynesenými tresty, protože ukazují, jak vážně my i soudy tento druh násilí bereme. Vysílají jasný vzkaz, že nebudeme tolerovat ty, kteří zneužívají ohrožené mladé lidi.“

Reklama

Výběr článků

Načítám