Hlavní obsah

Jihovýchod Francie postihly povodně

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nice

Dva mrtvé si v neděli vyžádaly záplavy v departmánu Var na jihovýchodě Francie. Víc než 150 lidí muselo být z postižených míst evakuováno letecky.

Foto: Profimedia.cz

Povodeň na jihovýchodě Francie

Článek

„Bylo to ohromující. Volali jsme hasiče, kteří nám řekli, ať přestěhujeme nábytek do horního patra. Neměli jsme moc času, dům byl záhy zaplaven,“ popsala jedna z evakuovaných rychlost, s jakou se velká voda přihnala.

Povodeň zanechala na 4000 domácností bez elektrického proudu. Dva lidé zemřeli, jeden muž se utopil ve sklepě svého domu, druhého vzala voda i s autem. Úřady evidují také jednoho nezvěstného.

„Situace je velmi znepokojivá a nebude to lepší,“ citovala agentura AFP představitele místní správy Laurenta Cayrela, který poukázal na meteorologickou předpověď, podle níž má v oblasti dál silně pršet. AFP podotkla, že například v Nice od čtvrtka napršelo 100 milimetrů vody, přičemž srážkový průměr pro celý leden je 85 milimetrů.

Zasaženou oblast se chystá v pondělí navštívit francouzský premiér Jean-Marc Ayrault.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám