Hlavní obsah

Málem mě střelili, telefonoval odposlouchávané Kate princ William

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Mezi osobnostmi, které odposlouchávali novináři dnes již zrušeného britského bulvárního deníku miliardáře Ruperta Murdocha News of the World, byla i vévodkyně z Cambridge Kate. U soudu v Londýně ve čtvrtek zazněly záznamy některých zpráv, které princ William zanechal v hlasové schránce své tehdejší přítelkyně a dnešní manželky.

Foto: Suzanne Plunkett, Reuters

Princ William s chotí, vévodkyní z Cambridge Kate

Článek

V jedné ze zpráv z roku 2006 William vypráví, jak ho při armádních manévrech v hrabství Hampshire málem zastřelili.

„Čau, baby. Promiň, zrovna jsem se vrátil z nočního navigačního cvičení. Běhal jsem lesy u Aldershotu, honil stíny a pomalu se ztrácel. Dostal jsem se k jinému regimentu v obklíčení. Bylo to trochu trapné, protože mě málem střelili,“ říká na záznamu princ a dodává, že se nejednalo o ostrou, nýbrž cvičnou munici.

List New of the World následně publikoval článek o tom, že princ William byl při cvičení postřelen.

U soudu zazněla i další zpráva pro Kate, v níž ji zve na lov.

Odposlouchávali i Harryho

Odposloucháván byl ovšem i jeho mladší bratr Harry. V jedné ze zpráv nelegálně zachycených William žertuje na úkor Harryho tehdejší přítelkyně Chely Davyové, jejíž hlas v telefonu napodobuje.

Zprávy se našly při domovní prohlídce bývalého editora News of the World Cliva Goodmana, který měl pod palcem zprávy o královské rodině.

Goodman stojí v souvislosti s odposloucháváním před soudem společně s pěti dalšími kolegy včetně šéfredaktorů Rebeky Brooksové a Andyho Coulsona. Ten sloužil také jako poradce premiéra Davida Camerona a tiskový mluvčí jeho Konzervativní strany.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám