Hlavní obsah

Vatikán koupil byty nad saunou pro gaye, apartmá tam má i kardinál

Řím

Zatímco celý křesťanský svět s očekáváním sleduje zahájení konkláve, které má ve Vatikánu zvolit nového papeže, zveřejnil italský list La Repubblica v pondělí nelichotivou zprávu o domě v Římě, jehož část Svatá stolice zakoupila. Pod byty, v nichž přebývá jeden kardinál a desítky dalších kněžích, se totiž nachází „přední sauna s posilovnou pro gaye v Itálii“.

Foto: Stefano Rellandini , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Vatikán měl za byty včetně dvanáctipokojového apartmá pro 76letého kardinála Ivana Diase zaplatit v roce 2008 v přepočtu víc než 60 miliónů korun. Pár metrů pod byty se nachází zařízení pro homosexuály nazvané Europa Multiclub.

„Je to ostuda mít v objektu nejznámější saunu pro gaye v Itálii,“ napsala La Repubblica. Deník doplnil, že kromě kardinála přebývají v 18 dalších bytech desítky kněžích z Kongregace pro evangelizaci národů, která je odpovědná za misionářské aktivity. Kardinál Dias je představeným kongregace.

Jak je patrné z reklamních materiálů gayclubu, dokázali jeho provozovatelé nešťastný omyl využít ve svůj prospěch a nabízí i „speciální noci“ se striptérem v kněžském rouchu.

Reklama

Výběr článků

Načítám