Hlavní obsah

Strýce odsoudili za zneužívání neteře po 26 letech na 16 let

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Přísloví, že boží mlýny melou pomalu ale jistě, je jako ušité na míru případu zneužívání jedenáctileté Tiny Rodgersové. Po 26 letech byl konečně odsouzen za znásilňování dívky její 63letý strýc Colin Dunn. Dostal 16 let, uvedl v úterý list Daily Mail. Oběť si ale na spravedlnost musela dlouho počkat, zneužívání ohlásila už v 21 letech, tehdy byl ale případ pro nedostatek důkazů odložen.

Článek

Colin Dunn byl 12. února uznán soudem v Buntley vinným ze sedmi znásilnění a dvou sexuálních napadení. Pak byl vynesen tvrdý trest pro nebezpečného sexuálního predátora.

Rodgersová před soudem vypověděla celý svůj příběh. Dunn jí o jednom víkendu řekl, že je jediný v rodině, kdo ji má skutečně rád. Napřed ji osahával, když krmila rybičky v akváriu. Nakonec ji v jedenácti donutil k sexu. Pohlavní styk se opakoval každý týden. Tina mlčela, jak jí poradil, když však trochu vyrostla, viděla, jak matka odsoudila prostitutku, kterou ukazovali v televizi. „Tehdy mi došlo, že to, co mně potkalo, bylo stejně špatné,“ řekla po letech žena.

Zneužité dívce nikdo nevěřil

Dívka se svěřila otci, i když ne se všemi podrobnosti: „Šla jsem říci svému otci, že mne Colin osahává. Chtěla jsme mu říci, že se mnou měl sex, ale bála jsem se, jak by zareagoval, tak jsme mu řekla, že mne osahával dole,“ vypověděla po letech. „Otce popadl amok. Táhl mě do jeho domu, a donutil mě, abych se omluvila Colinovi do tváře,“ vypověděla. Otec podle ní vše popřel.

Rodgersová si po letech postěžovala: „Nikdo z rodiny mi nevěřil, mohla jsem popsat jeho ložnici, ale to nic neznamenalo. Nikdo mne neposlouchal.“

Nakonec skončila v dětském domově, protože se jí matka zřekla. V jednadvaceti sebrala odvahu a ohlásila znásilnění. Dunn byl zadržen a obviněn. Ve vazbě se však zhroutil a převezli ho do nemocnice. Nakonec byl propuštěn pro nedostatek důkazů.

Strýce dopadli kvůli pedofilii

O více než deset let později byl strýc odsouzen na 32 měsíců, když se přiznal, že napadl dvě dívky ve věku pěti a šesti let ze sousedství, s nimiž se spřátelil. Nalákal je na hračky a velikonoční vajíčka. Slíbil jim také, že jim ukáže zvířata.

Když byl Dunn v říjnu 2011 odsouzen, policie případ Tiny Rodgersové znovu otevřela a Dunn byl obviněn ze dvou znásilnění své neteře. Pod tíhou důkazů se přiznal i k dalším znásilněním. Dostal nakonec šestnáct let.

Rodgersová prohlásila, že nemohla ani uvěřit, že se nakonec dočkala spravedlnosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám