Hlavní obsah

Tělo ruského politika našli v sudu zalité betonem

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ve sklepě ve vsi Obuchovo v Podmoskevské oblasti našli ruští vyšetřovatelé tělo zmizelého radního z Lipecka Michaila Pachomova. Bylo v sudu zalité betonem, uvedli s tím, že zadrželi pět lidí podezřelých z vraždy. Je mezi nimi i 40letý moskevský politik Jevegnij Charitonov, který si smrt sedmatřicetiletého Pachomova údajně objednal, uvedl server newsru.com. Podle ruské agentury RIA Novosti byl zabit kvůli dluhům ve výši 1,5 miliardy korun.

Foto: vk.com

Michail Pachomov

Článek

„Tělo Michaila Pachomova, zastupitele u lipecké radnice, bylo nalezeno v jednom ze sklepů pod soukromými garážemi v plechovém sudu vyplněném betonem,“ uvedli policisté a dodali: „Vyšetřovatelé nyní shromažďují důkazy, že Pachomovova smrt byla násilná.“

Pachomov zmizel 12 února. Od počátku jeho zmizení policisté vyšetřovali jako únos a měli podezření, že byl zavražděn. Při kontrolách na silnicích zatavili automobil, ve kterém jel nejmenovaný diplomat. Podařilo se v něm najít Pachomovův pas, mobil a laptop.

RIA Novosti s odvoláním na vyšetřovatele uvedla, že Pachomov byl zabit kvůli dluhům, a to před očima člověka, který si jeho smrt objednal. Podle policie jím je čtyřicetiletý moskevský politik Charitonov. Toho se podařilo zadržet na palubě letadla mířícího z Moskvy do Krasnodaru. Zbylí čtyři zadržení jsou přímými vykonavateli únosu a vraždy.

Pachomov nebyl jen politik, který vedl regionální výbor strany Opora Ruska a člen regionálního koordinačního výboru Ruské sociální národní fronty, ale též podnikatel. V letech 2003 až 2011 vedl společnost Liter, která se zabývala opravou železnic a získala významnou zakázku v tomské oblasti.

Reklama

Výběr článků

Načítám