Hlavní obsah

Ruská tajná služba zabila posledního teroristu z moskevského metra

Právo, sw

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Posledního z teroristů, kteří byli viněni z krvavého atentátu v moskevském metru, zabili v noci na středu příslušníci ruské tajné služby FSB v Dagestánu. Oznámila to agentura Interfax.

Foto: Alexander Natruskin, Reuters

Moskevští policisté odvádějí plačící ženu od stanice metra Lubjanka.

Článek

Gusen Magomedov podle ruské policie v březnu 2010 osobně doprovázel sebevražedné atentátnice Džanet Abdulajevovou a Mariam Šaripovovou z dagestánského Kizljaru do Moskvy. Ženy pak ve stanicích Park kultury a Lubjanka pod centrem metropole odpálily výbušninu připevněnou na svých tělech. Celkem zahynulo 40 lidí a 160 utrpělo zranění.

„Magomedov do dneška zůstával posledním, kdo se přímo účastnil organizace a spáchání teroristických útoků v metru,“ uvedl Národní protiteroristický výbor.

Muž byl odhalen v lese nedaleko vsi Kadyrkent. „Spravedlivý trest stihl posledního z nich,“ sdělil úřad. Vyšetřovací výbor doplnil, že terorista „kladl ozbrojený odpor a byl při přestřelce zabit“.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám