Hlavní obsah

Paříž i Londýn zamořil nesnesitelný zápach, z chemičky u Rouen unikl plyn

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Pracovníci chemičky u města Rouen na severozápadě Francie se snaží zastavit únik plynu, kvůli němuž se nesnesitelný, silný zápach dostal až do metropole Paříže, ale i přes Lamanšský průliv do britského hlavního města Londýn. Tisíce lidí si stěžují na nevolnost a bolesti hlavy, informoval server BBC.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Z chemičky unikl plyn a zamořil Paříž a LondýnVideo: Reuters

 
Článek

„Nemůžete větrat, nic nejde dělat, je to pořád v pokoji a je to nesnesitelné,“ řekl agentuře Reuters jeden z obyvatel Rouenu. Další pro agenturu AFP přidal: „Je to strašné. Myslel jsem, že jsem v plynové komoře“. Jiný doplnil, že vzduch smrdí jako „shnilá vejce“.

Do ovzduší v pondělí unikl sirnatý merkaptan, který se přidává do zemního plynu. Ačkoliv nehoda nepředstavuje podle francouzské ministryně životního prostředí Delphine Bathové žádná zdravotní rizika, celé oblasti na francouzském severozápadě a anglickém jihovýchodě sužuje silný zápach. V úterý večer kvůli němu zrušili i utkání v rámci francouzského poháru mezi fotbalovými týmy Rouenu a Marseille.

Foto: Profimedia.cz

Pracovníci v chemičce u Rouen, odkud unikl sirnatý plyn merkaptan.

Továrna, která spadá pod americký koncern Lubrizol, byla uzavřena. Podle ministryně Bathové může náprava trvat několik dnů. „Raději si dáme načas, než abychom riskovali nějaké ohrožení,“ řekla. Současně se vyšetřuje příčina nehody.

Reklama

Výběr článků

Načítám