Hlavní obsah

Zmrzlinářka zastřelila a rozporcovala muže i milence, ostatky zalila betonem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Ve Vídni začal v pondělí ostře sledovaný proces se zmrzlinářkou mexického původu 32letou Estebaliz C., která je podezřelá, že zastřelila svého manžela a pak i milence. Jejich těla navíc rozporcovala motorovou pilou a ve sklepě pod obchodem zalila betonem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Začal soud se ženou, která brutálně zavraždila své dva partneryVideo: Reuters

 
Článek

Na vraždy se přišlo, když se loni v domě dělaly nové rozvody. Dělníci objevili ve sklepě lidské ostatky. Estebaliz C., která byla v té době těhotná, odjela taxíkem do Itálie, kde byla později dopadena a vydána do Rakouska.

Vyšetřování zjistilo, že v roce 2008 žena zastřelila svého muže dvěma ranami do týla, když ji nechtěl nechat odejít za milencem. Tělo mrtvého manžela rozřezala motorovou pilou a zalila betonem ve sklepě.

A o dva roky později došlo i na milence. Když Estebaliz zjistila, že hledá jinou ženu, zastřelila ho čtyřmi ranami a jeho ostatky také zalila ve sklepě betonem. Tentokrát dokonce před vraždou absolvovala střelecký kurs a lekce betonování.

Vražedkyně má psychickou poruchu

Obhajoba zdůrazňuje, že žena má poruchu osobnosti a její psychika ukazuje vážné abnormality. Vyplývá to i z vyjádření přizvané soudní znalkyně v oboru psychiatrie Heidi Kastnerové, která posuzovala i stav Josefa Fritzla.

„Obhajoba bude usilovat o trest, který odpovídá jejímu zločinu, ale nechce, aby porotci vynesli verdikt na základě veřejně známého obrazu ledově studené, necitlivé a chladnokrevné ženy, která je schopna všeho. Spíše by si měli uvědomit, co vše leží za touto fasádou. Verdikt by měl vzít v úvahu i sníženou trestní odpovědnost,“ řekl advokát Rudolf Mayer.

K posudku Kastnerové dodal: „Hodnocení expertky je excelentní. V dalších případech jsem často měl posudek, který zkoumali další experti, většinou zahraniční, ale v tomto případě to není nutné. Mohu říci jen jediné, co také zmínila (znalkyně) - bez dobře vedené péče je tu nebezpečí opakování zločinů. To ale taky znamená, že s takovou léčbou může být nebezpečí sníženo na nulu.“

Reklama

Výběr článků

Načítám