Hlavní obsah

Členku Pussy Riot museli ošetřit během soudu

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Jednu ze tří členek skupiny Pussy Riot, souzené kvůli protiputinovskému happeningu v moskevském chrámu, museli ve středu v soudní síni ošetřit. Lékař byl přivolán, když Marija Aljochinová sdělila během třetího dne procesu, že se necítí dobře, napsal server BBC. Stání bylo přerušeno dvakrát.

Foto: Reuters

Pussy Riot: (zleva) Jekatěrina Samucevičová (29), Naděžda Tolokonnikovová (22) a Marija Aljochinová (24)

Článek

Stání bylo přerušeno, aby mohla být ošetřena Marija Aljochinová, které poklesla hladina cukru v krvi., řekl obhájce Nikolaj Polozov. Stání bylo přerušeno ještě jednou, když Aljochinová uvedla, že je jí zase špatně.

Polozov dodal, že Aljochinová je veganka, nejí tedy věci živočišného původu. Podle něj trpí nízkou kvalitou vězeňské stravy a nedostatkem spánku. „Dívky musejí vstávat v pět ráno a jsou v neventilované místnosti o ploše metru čtverečního,“ uvedl obhájce a dodal „Nedostávají najíst, přitom stání trvá k dvanácti hodinám a mají jen dvacet až třicet minut na malé občerstvení suchou stravou.“ Do vazební věznice se dostanou až kolem půlnoci a nedostávají už večeři.“

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám