Hlavní obsah

Expremiérka Radičová má být velvyslankyní v Londýně

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Končící slovenskou premiérku Ivetu Radičovou čeká možná diplomatická kariéra. Podle deníku Nový čas má být velvyslankyní v Londýně. Post jí měl nabídnout prezidentský palác.

Foto: Profimedia.cz

Bývalá slovenská premiérka Iveta Radičová

Článek

Podle deníku Radičová zvažuje rovněž nabídku na post ve stálé misi Organizace spojených národů v New Yorku a reálná je i možnost, že bude přednášet na Oxfordu.

Nový čas konstatoval, že pokud nabídka na post velvyslankyně platí, bylo by to překvapivé gesto nastupující socialistické vlády premiéra Roberta Fica. „Jsem překvapena. Nevyjadřuji se k tomu,“ reagovala Radičová na otázku, zda by tento post přijala. „Přijala jsem nabídku přednášet v Oxfordu,“ dodala.

Fico v minulosti označil Radičovou za premiérku-lhářku a působení její pravicové vlády ostře kritizoval. Kabinet Radičové padl kvůli sporům ohledně finanční pomoci Řecku.

Ficova strana Směr-sociální demokracie získala v nedávných volbách přes 44 % hlasů a Slovensko bude mít poprvé od roku 1989 jednobarevnou vládu.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám