Hlavní obsah

Autor knihy o korupční kauze Gorila odmítl Čunkovu nabídku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Autor knihy o kauze Gorila novinář Tom Nicholson odmítl nabídku bývalého šéfa KDU-ČSL Jiřího Čunka na vydání knihy. Čunek chtěl dosáhnout toho, aby kniha byla vydána v České republice, protože na Slovensku tomu brání rozhodnutí okresního soudu.

Foto: Petr Horník, Právo

Jiří Čunek

Článek

"Dostal jsem od něj esemesku, na kterou jsem nereagoval a reagovat nechci,“ cituje deník Sme Nicholsona, který tak potvrdil Čunkův zájem.

Čunek vysvětlil, co ho vedlo k nabídce Nicholsonovi: „Za první, slyšel jsem, že na Slovensku to vydat nemůže, a za druhé, já rovněž bojuji proti těmto věcem.“

Čunek vysvětlil, co ho vedlo k nabídce Nicholsonovi: „Za první, slyšel jsem, že na Slovensku to vydat nemůže, a za druhé, já rovněž bojuji proti těmto věcem.“ .

Nicholson i vydavatel se proti rozhodnutí soudu odvolali ke krajskému soudu. „Je nepochopitelné, že soud zakázal vydání knihy, jejíž obsah nezná,“ reagoval na rozhodnutí soudu Nicholson.

Gorila je název materiálu tajné služby, který odhaluje korupci v politice v letech 2005 a 2006. Informace vyvolaly na Slovensku vlnu pozdvižení a několik masových demonstrací. [celá zpráva]

Kauza Gorila nejvíc uškodila Slovenské demokratické a křesťanské unii (SDKU) Mikuláše Dzurindy, které podle průzkumů veřejného mínění reálně hrozí, že se nedostane do parlamentu. [celá zpráva]

Předčasné parlamentní volby se na Slovensku konají 10. března.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám