Hlavní obsah

Ruska se pokusila upálit před úřadem ruské vlády

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Před sídlem ruské vlády v Moskvě se v neděli pokusila upálit třiapadesátiletá Věra Smolinová ze samarské oblasti. Okamžitě zasáhla ochranka, povalila ji na zem a plameny uhasila. Ženu převezli s vážnými popáleninami tváře, rukou a hrudi do nemocnice.

Foto: Profimedia.cz

Článek

Podle svědectví hlídkujících policistů se polila benzínem z přineseného kanystru a zapálila, aniž by zanechala zprávu o motivu svého činu.

"Nevznesla žádné požadavky předtím, než se zapálila," řekl agentuře Interfax zdroj z ochranky a dodal: "Nenesla ani žádný transparent, takže nevíme, proč to udělala."

Věra Smolinová přijela do Moskvy z Nižného Tagilu na Uralu.

Extrémní formy protestu

Ruský server Life News napsal, že Smolinová je psychicky nemocná. To se ale v Rusku často uvádí u lidí, kteří volí extrémní formy protestu.

Případy pokusů o sebeupálení nejsou v Rusku obvyklé, ale každoročně k několika dochází. Loni se v obci Irbejskoje na jihu Sibiře upálil muž na protest proti rozhodnutí soudu o odebrání řidičského průkazu; v Bělogorsku při rusko-čínských hranicích řešil šedesátiletý muž sebeupálením nedostatek peněz na živobytí.

Reklama

Výběr článků

Načítám