Hlavní obsah

Mrazy v Evropě zabily 360 lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 360 stoupl v pondělí celkový počet obětí letošních tuhých mrazů v Evropě. Jen za posledních 24 hodin přibyly další asi tři desítky, přičemž nejvíce mrtvých je hlášeno z Polska, Litvy a Bulharska. V západní Evropě mráz a sníh nadále komplikují dopravu.

Foto: Stephane Mahe , Reuters

Odklízení sněhu ve francouzském Verte

Článek

Nejvíce postižena je Ukrajina.  Úřady zvýšily bilanci obětí na 135 proti nedělním 131.

V Polsku podle policie za posledních 24 hodin umrzlo devět lidí. Celková bilance poslední mrazové vlny tak dosáhla 62 obětí. Mezi mrtvými převažují bezdomovci. Přibývá ale také obětí požárů. Lidé si neumí správně zatopit. Pět jich zabil kysličník uhelnatý.

Foto: ČTK/AP

Led v kanálu v Benátkách

V Litvě za posledních 24 hodin umrzlo osm lidí, celkem je v této pobaltské republice podle agentury AFP hlášeno už 23 mrtvých. Teploty na několika místech země v noci na pondělí klesly pod minus 30 stupňů.

Foto: Radu Sigheti, Reuters

Lidé zakryli sazenice rostlin v rumunském městě Constanta. Chrání je před mrazem

Po jednom mrtvém za uplynulých 24 hodin je hlášeno z Chorvatska a ze Srbska, v němž je také asi 70 000 lidí ve venkovských oblastech prakticky odříznuto od okolního světa. Sníh do značné míry paralyzoval i Bosnu, kde již zemřelo osm lidí.

Foto: Thomas Peter , Reuters

Zamrzlá Spréva v Berlíně

Dvě oběti také hlásí Řecko. Jde o ilegální imigranty, kteří se brodili ledovou vodou v řece Evros na hranici s Tureckem. Dalších několik přistěhovalců je nezvěstných.

Čtyři lidé zemřeli během víkendu ve Francii. S mrazy a sněhem se potýká i Itálie, kde za víkend zemřelo 18 lidí. Další tři oběti byly podle agentury APA objeveny v pondělí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám