Hlavní obsah

Putine, odejdi - žádá obří transparent naproti Kremlu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Protiputinovská opozice na sebe v Moskvě upozornila obřím transparentem přímo naproti Kremlu. Černou na žlutém vedle přeškrtnuté hlavy ruského prezidenta žádá "Putine, odejdi". Masovější protesty v ulicích namířené proti muži, který dominuje ruské politice už od roku 2000, však utlumily nejen policejní akce, ale i silný mráz.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Naproti Kremlu visí obří plakát: Putine, odejdi!Video: Reuters

 
Článek

Transparent o ploše 140 metrů čtverečních na budovu proti Kremlu umístila opoziční skupina Solidarnost. "Představitelé státu nenaslouchají našim protestům, přestože byly mnohatisícové. Proto hledáme nové formy, jak dát najevo, že má Putin odejít. Máme za to, že 12 let Putinovy vlády Rusku stačilo," řekl agentuře Reuters aktivista Pavel Ilezarov.

Foto: Reuters

Transparent zabírá naproti Kremlu 140 metrů čtverečních.

Putin se chce v nadcházejících volbách znovu stát prezidentem na příštích šest let. Prezidentem Ruska už byl v letech 2000 až 2008. Ve funkci jej vystřídal jeho politický souputník, loajální Dmitrij Medvěděv. Nikdo však nepochyboval o tom, že nejmocnějším mužem Ruska zůstal Putin i v uplynulých letech ve funkci premiéra. Nyní už dopředu mocenské duo signalizovalo, že se ve funkcích chtějí prohodit.

Putin je v zemi masírované prokremelskými médii jasným favoritem, ale zdaleka už nemá tak širokou podporu jako před lety. Protestů proti zmanipulování prosincových voleb se účastnily tisíce lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám