Hlavní obsah

Volby se přezkoumávat nebudou, rozhodl Putin

Novinky, val

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ruský ministerský předseda Vladimir Putin se na setkání se svými stoupenci z Všeruské lidové fronty vyslovil proti přezkoumání diskutovaných parlamentních voleb. Učinil tak v reakci na sobotní masové demonstrace v Moskvě.

Článek

„Volby jsou ukončeny. Parlament začal pracovat a premiér byl zvolen,“ prohlásil mimo jiné Putin. Dále dodal, že k vítězství v prosincových parlamentních volbách nepotřeboval "žádné triky".

Putin tak reagoval na téměř měsíc trvající protesty proti údajné neregulérnosti hlasování. Nespokojenost vyvrcholila sobotní masovou demonstrací, kam své názory přišlo prezentovat údajně až sto tisíc lidí. [celá zpráva]

Podpořit je přišel také poslední prezident Sovětského svazu Michail Gorbačov, který už dříve vyzval k anulaci a opakování voleb. [celá zpráva]

Později pak prohlásil, že se za současného premiéra stydí. [celá zpráva]

Putin podle ČTK rovněž zopakoval návrh na umístění kamer do volebních místností při nadcházejících prezidentských volbách, kterých se v příštím roce zúčastní jako favorit. Analytici upozorňují, že se tak Kreml snaží dopředu zamezit pochybnostem o regulérnosti volby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám