Hlavní obsah

Za Abcházii dám jakoukoli část svého těla, nabízí Saakašvili Rusku

Právo, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kteroukoliv část svého těla je ochoten darovat představitelům Ruska gruzínský prezident Michail Saakašvili, pokud se pod svrchovanost jeho země vrátí odštěpenecké republiky Abcházie a Jižní Osetie. Podle ruské agentury RIA Novosti to řekl na zasedání vlády.

Článek

„Jsem připraven s velkým potěšením poslat jakoukoliv část svého těla, jen aby nám (Rusové) vrátili aspoň část našeho území. A ještě lépe – celé naše území. Kolik částí mého těla by na to vystačilo, tolik oblastí bych získal zpátky,“ prohlásil emotivně.

Dodal, že jeho země prochází silným ekonomickým růstem a za pár let se z ní stane „nový Singapur či Hongkong“, což pro Moskvu představuje nejhorší možný scénář. „Vždyť jste viděli, jak vypískali Putina. To je začátek konce pro autoritářský režim v Rusku. Jsem si jist, že jejich dny jsou sečteny,“ předpověděl.

V létě 2008 svedlo Rusko s Gruzií krátkou vítěznou válku poté, co se Tbilisi pokusilo vojensky obsadit vzbouřeneckou Jižní Osetii. Ta později spolu s Abcházií pod ochranou Moskvy vyhlásila nezávislost.

Reklama

Výběr článků

Načítám