Hlavní obsah

Souzený generál Mladić byl hospitalizován

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bělehrad
Aktualizováno

Bosenskosrbský generál Ratko Mladič, který byl obviněn tribunálem pro bývalou Jugoslávii ICTY z válečných zločinů během války v Bosně, byl hospitalizován. Uvedla to agentura DPA s odvoláním na vyjádření obhájce generála. Podle něj má zápal plic.

Foto: Reuters

Ratko Mladić

Článek

„Schevingenské úřady (oblast kde se nachází ICTY) mě informovaly, že Mladić byl převezen do nemocnice kvůli zápalu plic. Neřekli mi ale do které,“ uvedl Mladičův zástupce Miloś Šaljić.

Sarajevský deník Dnevni Avaz v neděli vydal nepotvrzenou zprávu, že Mladić se zhroutil ve své cele. Tribunál to nepotvrdil. Ke zdravotnímu stavu souzených se většinou nevyjadřuje.

"Mohu potvrdit, že se podrobuje lékařské léčbě, nemám ale povolení sdělit povahu potíží," uvedla v prohlášení mluvčí soudu Nerma Jelačičová. Dodala, že zprávy o Mladičově kolapsu z minulého týdne byly "zcela chybné".

Mladič byl po více než deseti letech útěku dopaden letos v květnu.  [celá zpráva]

Ukázalo se, že byl vážně nemocný, na útěku prodělal dva infarkty a léčil se s rakovinou. [celá zpráva]

Hned po převozu do Haagu byl hospitalizován. [celá zpráva]

Obhájce už dříve tvrdil, že se procesu nemusí dožít. Mladić je mimo jiné obviněn v souvislosti s masakrem 8000 muslimů v Srebrenici.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám