Hlavní obsah

Assange má pro případ nouze v záloze depeše kompromitující Murdocha

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange má pro případ nouze v záloze depeše amerických diplomatů týkající se Ruperta Murdocha a jeho mediálního impéria News Corporation, do něhož patří i americká pravicová stanice Fox News. Assange to řekl v rozhovoru pro britský časopis New Statesman.

Článek

Assange redaktorovi časopisu řekl, že si 504 dokumentů o Murdochovi a jeho společnosti ponechal jako pojistku. „Když se mně nebo WikiLeaks něco stane, dokumenty budou zveřejněny,“ uvedl.

Assangeovi právníci v úterý prohlásili, že se jejich klient ocitne v ohrožení života, bude-li vydán do Švédska či USA. Britský soud má o vydání do Švédska rozhodnout počátkem února. Assange je ve skandinávské zemi stíhán kvůli údajným sexuálním trestným činům.

WikiLeaks už několik týdnů zveřejňuje tajné depeše amerických diplomatů. Tvrdí, že jich má čtvrt miliónu. Assange tento týden slíbil rychlejší uvolňování dokumentů.

Murdoch a News Corporation působí v Americe, Evropě, Austrálii i Asii. Vlastní satelitní a televizní společnosti, internetová média, časopisy a noviny. Mezi nejznámější patří deníky The Wall Street Journal, The Times, The Australian a The Sun, stanice Fox News či doména MySpace.

Foto: Profimedia.cz

Rupert Murdoch

Reklama

Výběr článků

Načítám