Hlavní obsah

Kampuschová poslala Fritzlově dceři pomoc 25 000 eur

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Když na jaře 2008 na veřejnost pronikla zpráva, že ve sklepě rodinného domu v rakouském Amstettenu Josef Fritzl půl století věznil a znásilňoval svou dceru, rozhodla se dosud nejznámější rakouská oběť týrání Natascha Kampuschová vězněné Elisabeth Fritzlové pomoci. Dala jí peníze, které od lidí sama dostala po novém nabytí svobody.

Foto: Heinz-Peter Bader, Reuters

Natascha Kampuschová

Článek

Kampuschová se na svobodu dostala o dva roky dříve než Fritzlová. Dnes 44letá Elisabeth žije s novým jménem na utajovaném místě na venkově i se svými šesti dětmi, které s otcem počala. Fritzl si odpykává doživotí ve věznici ve Vídni-Mittersteigu.

Fritzlová od Kampuschové obdržela 25 000 eur (615 000 korun), které Natasche poslali lidé. „Doufám, že to jí a její rodině nějak pomohlo. Bude potřebovat velkou pomoc,“ řekla Kampuschová britskému listu The Sun a dodala, že Josef Fritzl je monstrum. „Je to odporné, když teď Fritzl tvrdí, že svou ženu a dceru miluje. Lže. Josef Fritzl miluje jen sebe. To, co udělal, je zvrácené,“ uvedla dále.

Kampuschovou unesl v jejích deseti letech Wolfgang Priklopil a v místnosti v podzemí svého domu na předměstí Vídně ji držel osm let. V létě 2006 se dívce podařilo utéct a únosce na to ukončil svůj život skokem pod vlak.

Reklama

Související témata:

Související články

Fritzl prosí z vězení dceru o peníze

Josef Fritzl chce po dceři, kterou čtvrt století věznil ve sklepě a zplodil s ní sedm dětí, peníze. Britskému listu The Daily Telegraph o jeho dopisech...

Výběr článků

Načítám