Hlavní obsah

Jako zázrakem vyvázla česká rodina z autonehody v Rakousku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jen se zraněními vyvázla ve středu česká rodina z autonehody na rakouské dálnici A2. Desetiletý chlapec byl přitom vymrštěn z auta na vozovku, řidiči přijíždějících aut se mu ale jakoby zázrakem dokázali v posledním okamžiku vyhnout. Oznámila to na svém webu rakouská veřejnoprávní stanice ORF.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Český řidič jel podle ní před třetí hodinou ranní v druhém pruhu po jižní dálnici směrem na Vídeň. V oblasti Guntramsdorfu do jeho vozu náhle najelo auto s vídeňskou poznávací značkou.

Česká škodovka se po nárazu dostala do smyku, najela nejprve do okrajových svodidel a pak zůstala stát v prvním jízdním pruhu.

Síla nárazu vymrštila z auta desetiletého řidičova syna, který zůstal ležet ve čtvrtém pruhu. Přijíždějící vozy ale stačily ještě uhnout do třetího pruhu, nebo včas zabrzdit.

Chlapec díky tomu nehodu přežil se zraněními. Jeho třináctiletá sestra, která cestovala na sedadle spolujezdce, utrpěla šok. Otec dětí byl zraněn na hlavě.

Řidič auta, které do vozu českého řidiče narazilo, vyšel z nehody nezraněn.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám