Hlavní obsah

Íránec v centru Vídně zastřelil muže, po přiznání dostal infarkt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vídeň

Tragédií skončilo ve čtvrtek odpoledne obchodní jednání v centru Vídně nedaleko svatoštěpánského dómu v budově, která se nachází naproti františkánskému klášternímu kostelu. Jeden z obchodních partnerů vytáhl pistoli a začal střílet. Samad A. zabil jednoho člověka a zranil další dva lidi. Večer se pak přihlásil na policii a k činu se přiznal.

Článek

Policejní mluvčí Iris Seperová sdělila, že sedmdesátiletý muž přišel kolem 22:15 na jednu z policejních stanic ve vídeňské čtvrti Rudolfsheim-Fünfhaus, kde se přiznal a nechal se zadržet.

Krátce poté, co se muž přihlásil na policii, dostal infarkt a musel být převezen do nemocnice. Je ve stabilizovaném stavu, píše agentura APA, ale nemůže být vyslechnut

Po asi hodinovém obchodním jednání vytáhl podezřelý pistoli a 75letého muže zabil. Další dva zranil. Dva muži utrpěli průsteřel hrudníku a jeden je v ohrožení života.

V centru města přistály vrtulníky záchranářů

Zraněné převezl do nemocnice záchranářský vrtulník rakouského automotoklubu ÖAMTC. Aby mohly dva vrtulníky záchranářů přistát přímo na náměstí svatého Štěpána, policie jeho část vyklidila. V tu dobu byl totiž střed města plný turistů.

Na místě činu byla nalezna pistole ráže 7,62 východoevropské provenience s prázdným zásobníkem. Všech šest kulek pachatel vystřílel. „Slyšel jsem šest výstřelů, ale prchajícího pachatele jsem neviděl,“ uvedl svědek pro list Der Kurier.

Firma Cerag, vededá Jamalem P. D. se věnovala obchodu s plynem, ropou a autodíly. Holding měl několik dceřiných společností, které se věnovaly i obchodu se zdravotnickými přístroji a nemovitostmi. Působili v ní Íránci a Rakušané íránského původu.

Reklama

Výběr článků

Načítám