Hlavní obsah

Ukrajinský prezident koupil kokain na internetu

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč při čtvrtečním zasedání vlády, která měla na programu téma drogy, předvedl, jak na internetu nakoupil kokain, marihuanu a další zakázané látky. Chtěl tak upozornit na to, jak snadné je obejít zákon a k drogám se dostat. Opozice ho hned obvinila z porušení zákona.

Článek

Zasedání přenášela živě televize. Janukovyč na něm ukázal vzorky, které jeho spolupracovníci na internetu nakoupili. Státní úřady při tom obvinil z neschopnosti zakročit proti drogovým obchodníkům, a dokonce uvedl, že jejich chování je potenciálně kriminální.

Janukovyč před sebou otevřel kufřík se zkumavkami naplněnými drogami a léky na předpis, které na internetu sehnal. „O jaké práci tady hovoříme, jestliže můžete koupit nejrůznější narkotika v internetovém obchodě?“ hřímal prezident před ministry i generálním prokurátorem.

Prezidentova největší politická soupeřka, bývalá premiérka Julija Tymošenková, se proti Janukovyčově vystoupení ohradila. Jeden z jejích stranických kolegů Andrij Kožemjakin uvedl, že by prezident měl být souzen a dostat trest 10 let vězení za obchod s drogami.

Agentura AFP doplnila, že drogy byly po zasedání spáleny na dvoře prezidentského paláce.

Reklama

Výběr článků

Načítám