Hlavní obsah

Počet obětí v uhelném dole v Rusku se zvýšil na 31

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Počet obětí po víkendových explozích metanu v uhelném dole na ruské Sibiři se zvýšil na 31, sdělilo v pondělí ruské ministerstvo pro mimořádné události. Dosud hovořilo o nejméně 12 mrtvých. Pod zemí je nezvěstných stále 59 horníků a záchranářů. V pondělí ráno byly podle úřadů obnoveny záchranné práce.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Počet obětí v uhelném dole v Rusku se zvýšil na 30 Video: Reuters

 
Článek

Záchranný tým se v prvé řadě nyní snaží vyprostit skupinku horníků, které se podařilo lokalizovat, uvedl krátce před upřesněním počtu obětí ministerstvem jeho mluvčí. Poznamenal, že však není jasné, zda jsou tito horníci ještě naživu.

Horníci zahynuli a desítky dalších byly zraněny po sobotním výbuchu metanu v uhelném dole v Kemerovské oblasti, který byl po několika hodinách následován další explozí. Po druhém výbuchu byli v dole uvězněni i někteří záchranáři a musely být přerušeny záchranné práce.

V okamžiku tragédie bylo v dole 359 osob. Mezi těmi, kdo vyvázl, je pět desítek zraněných. Stav přinejmenším třinácti hospitalizovaných byl o víkendu označován jako velmi vážný.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám