Hlavní obsah

Slovenský poslanec údajně unesl nápadníka své romské milenky

Právo, Ivan Vilček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenský poslanec Ján Kvorka (54) z vládní strany Smer-sociální demokracie údajně unesl a zbil v roce 2006 tehdy 17letého Jána Lacka, za jehož přítelkyní údajně chodil a platil jí za sex. Kvůli podezření z trestného činu omezování osobní svobody požádala o prošetření případu Generální prokuratura Slovenské republiky. Poslanci imunitního výboru slovenského parlamentu však Kvorku nevydali.

Článek

„Strana Smer respektuje rozhodnutí výboru,“ reagovala mateřská strana poslance Kvorky. Smer má ve stanovách, že vyloučí každého svého člena, pokud ho odsoudí za úmyslný trestný čin.

Syn poslance Kvorky a další jeho příbuzní měli v roce 2006 násilím naložit Lacka do auta. Za volantem údajně seděl osobně Kvorka. Lacka odvezli do kanceláře, kde ho měli bít a žádat peníze za to, že Kvorkovi rozbil okno na jeho automobilu.

Kvorka prý platil za sex dívkám z romské osady

Matka Jána Lacka tvrdí, že případ souvisel s aférou Kvorky s mladou dívkou z romské osady. Údajně měl kontakty s více děvčaty, ale nejvíc se zajímal právě o Lackovu přítelkyni. Kvorka na tyto informace reaguje tím, že se jedná o „vykonstruovaná obvinění“.

Trestního činu se měl Kvorka dopustit ještě před svým zvolením poslancem slovenského parlamentu. Nyní poslanci vládní koalice zabránili, aby byl zbaven poslanecké imunty. Opozice to označila za skandál.

Pikantností celého případu je, že Kvorka měl chodit za Lackovou tehdy 17letou přítelkyní. Lacko mu údajně ze žárlivosti rozbil okno na automobilu. Za omezování osobní svobody by Kvorkovi hrozily dva -až šest let vězení. Kdyby ovšem nebyl poslancem.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám