Hlavní obsah

Vězeň uprchlý v bedně uniká policii mezi stromy

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzskou veřejnost už měsíc fascinuje pátrání pod 46letém Jeanu-Pierreovi Treiberovi. Muž podezřelý z vraždy lesbického páru utekl z vězení v krabici z lepenky a policistům uniká v lesích nedaleko Paříže. Médiím posílá ironické dopisy.

Foto: Profimedia.cz

Jean-Pierre Treiber na záběrech pouliční kamery v Bréau

Článek

V sobotu deník Le Figaro zveřejnil záběry z pouličních kamer v městečku Bréau v departmentu Seine-et-Marne, kde se Treiber po setmění procházel. Snímky vyprovokovaly ministra vnitra Brice Hortefeux k prohlášení, že policisté tohoto bývalého lesního dělníka ještě nedopadli. Nepomohly skryté kamery či mobilní zátarasy, které měly policistům a stovkám vojákům pomoct.

Treiber je podezřelý, že v roce 2004 otrávil herečku Géraldine Giraudovou a její partnerku Katia Lherbierovou a pak ukradl jejich kreditní karty. Policie našla ostatky těl obou žen v jeho studni. Svou roli uprchlíka si užívá - své přítelkyni, ale i médiím zasílá dopisy, v nichž se podepisuje jako Jean Jean z lesů. Popisuje v nich mimo jiné, jak se mu divoký život v lese líbí.

Vyměnil jsem jedno vězení za jiné, prostornější... Právě teď jsem v překrásném lese a myslím na všechny různé druhy stromů, které tady jsou, a je to úžasné. Je tu hezky s tou mlhou, zvěří a divokými prasaty
Treiber v dopise přítelkyni

Vyšetřovatelé se domnívají, že hned po svém útěku 8. září v Auxerre zamířil Treiber do lesa u Bombonu asi 40 kilometrů jihovýchodně od Paříže. Nedaleko odtud žil a měl zda také spáchat své zločiny. Minulou středu našel jeden televizní štáb ve stromě, který Treiber z vězení označil za místo budoucího setkání, dopis jeho přítelkyně pro něj. Místní úřady si stěžují, že jsou to právě všude přítomní novináři, kvůli nimž Treibera nechytili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám