Hlavní obsah

Finský diplomat pomáhal unést z Ruska malé dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nežádoucí osobou se v Rusku stal finský diplomat, který pomohl svému krajanovi vyvézt z Ruska jeho dítě, jež má také ruské občanství. Ruské úřady ho obvinily z vážného porušení ruských zákonů a vídeňských konvencí o diplomatických a konzulárních vztazích. O rozhodnutí ruských úřadů byl v pondělí informován finský velvyslanec v Rusku Matti Anttonen.

Článek

Podle Moskvy otec dítěte Paavo Salonen odvezl svého pětiletého syna bez domluvy s jeho ruskou matkou. S chlapcem se nechal vyvézt z Ruska v zavazadlovém prostoru auta finského generálního konzula v Petrohradě, a unikl tak pohraniční kontrole.

Ruská média uvádějí, že po rozvodu rodičů dítě žilo s matkou v Rusku. Podle prohlášení ženy ji bývalý muž ale stále pronásledoval a nejednou se pokoušel syna vysoudit. Počátkem dubna si na matku se synem počkal a za pomoci dalších osob jí ho vytrhl, násilím vsadil do auta a odvezl.

Proti finskému občanovi bylo zahájeno trestní stíhání za únos nezletilé osoby, píše agentura ITAR-TASS.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám