Hlavní obsah

Radičová po aféře s hlasováním za kolegyni složila poslanecký mandát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Poražená kandidátka na slovenského prezidenta Iveta Radičová (SDKÚ) ve čtvrtek oznámila, že se vzdala mandátu poslankyně. Důvodem bylo, že hlasovala za svoji stranickou kolegyni Tatianu Rosovou. Z politiky odejít nemíní, takto si chce očistit poskvrněné jméno.

Foto: Jan Koller, ČTK

Iveta Radičová (uprostřed) v parlamentu

Článek

"Udělala jsem chybu a jediný způsob, jak ji napravit, je vzdát se mandátu. Člověk dělá chyby, není neomylný. Mně se taková chyba stala. Mrzí mě a přiznala jsem si ji,“ uvedla Radičová na mimořádné tiskové konferenci, píší weby pravda.sk a sme.sk.

Nechce být označována za podvodnici, a tak se vzdává mandátu, jak říká. Zůstává ale místopředsedkyní strany SDKÚ - DS. "Mandátu se vzdávám kvůli tomu, abych mohla pokračovat v politice, a ne proto, abych z ní odešla,“ řekla Radičová.

Mandátní a imunitní výbor ještě míní projednat případ Rosové, která byla v tu dobu v parlamentu. K postupu Radičové Rosová uvedla: "Byl to zkrat. Iveta Radičová mi všechno vysvětlila a omluvila se mi.“ Rosová čelí obvinění, že dala pokyn Radičové, aby hlasovala za ni.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám